Thursday, September 2, 2010

Pemain Baru Liverpool

Aku malas nak tulis panjang-panjang memandangkan korang semua pun dah tahu siapa yang Liverpool dah beli menjelang perlawanan menentang WBA dan sebelum transfer window tutup hari tu.


Paul Konchesky dibeli daripada Fulham dengan harga £3-4 juta. Nama surname dia memang pelik sikit. Tak menggambarkan dia macam orang England sebab dia mewarisi Surname dia daripa atuk dia yang berasal dari Poland.

Kalau korang masih ingat, Final FA Cup 2006, Liverpool menang ke atas West Ham dengan sepakkan penalti selepas seri 3-3 semasa 90 minit. Mamat ni la yang score gol ketiga West Ham. Paul Konchesky juga menjadi salah sorang pemain West Ham yang miss penalty.


Yang ni pulak, Raul Meireles. Kalau tengok dari muka dia, ada harapan jadi kegilaan para wanita ni. Raul Meireles datang dengan tag harga £11.5 juta dari FC Porto.

Jangan salah pulak:

Ini Raul Meireles

Ini Travis Barker
Jangan tersilap pulak tau!!!!

Skuad Liverpool musim 2010/2011 seperti yang telah didaftarkan dalam EPL:

Home grown players

Jamie Carragher
Joe Cole
Stephen Darby
Steven Gerrard
Glen Johnson
Brad Jones
Paul Konchesky
Jay Spearing 

Non home grown players:

Daniel Agger
Fabio Aurelio
Ryan Babel
Milan Jovanovic
Dirk Kuyt
Sotirios Kyrgiakos
Lucas Leiva
Raul Meireles
Christian Poulsen
Pepe Reina
Maxi Rodriguez
Martin Skrtel
Fernando Torres 

Clubs can supplement their squads with an unlimited amount of players under the age of 21, meaning Roy Hodgson will also be able to call on the services of Peter Gulacsi, Martin Kelly, Daniel Wilson, Jonjo Shelvey, Daniel Pacheco, Nathan Eccleston and David Ngog for Barclays Premier League games this season.

No comments:

Related Posts with Thumbnails